Player omroep.nl

>Player omroep.nl

Dutch only – sorry.

The Virtual World documentory.


Documentaire. Op zoek naar het virtuele paradijs. In deze film geven Femke Wolting en Jorien van Nes een fascinerend beeld van de opkomst van virtuele werelden. Voor miljoenen mensen is het virtuele universum een plek die steeds meer vervlochten raakt met hun echte leven. Mondiaal wordt er jaarlijks 1,5 miljard dollar verdiend met handel in virtuele goederen. In 2011 wordt verwacht dat 80 procent van de mensen naast hun profiel op Hyves en Facebook ook een avatar zullen hebben in één of meerdere werelden. Lineage, EVE Online en Second Life zijn voorbeelden van virtuele werelden waarbij de makers en spelers hun eigen paradijs kunnen creëren, ver verwijderd van de echte wereld; nieuwe werelden geheel naar eigen inzicht ingericht, variërend van democratie tot dictatuur. Hier leiden de virtuele inwoners een leven waarvan zij vroeger niet durfden te dromen; van warlord tot succesvol cybersex ondernemer. Maar wie zijn de makers van deze werelden en welke ideeën en ideologieën liggen eraan ten grondslag? Hoe gaat het bouwen van een virtueel utopia in zijn werk? Wat zijn de economische en politieke regels in de virtuele wereld? Is er persvrijheid? Hoe wordt er handel gedreven? Moeten de virtuele inwoners zich aan wetten houden, of zijn zij eindelijk helemaal vrij? Zijn het echt ideale werelden zonder aardse beperkingen? Ze gaan op zoek naar antwoorden op deze vragen.

leave a reply

you must be logged in to place a comment.